Älä pilaa mainettasi somessa!

Sosiaalinen media on osa jokapäiväistä elämää. Moni yritys on päättänyt ottaa somen käyttöön siksi, koska muutkin ovat tehneet niin. Ja miksi ei? Sosiaaliseen mediaan pääsee käsiksi ilmaiseksi: Facebook-tilin luomiseen menee vain muutama minuutti, Twitteriin vielä vähemmän. Blogin voi pystyttää ilmaiselle alustalle ja Linkedinkin tarjoaa oivia mahdollisuuksia.

 

Se, että yrityksellä on tili Twitterissä tai sivu Facebookissa ei vie kovin pitkälle. Kustannuksia alkaa kertyä siitä, että jonkun on tuotettava sisältö. Jos sivulle on tehty päivitys edellisen kerran viime vuoden puolella, olisiko parempi olla kokonaan ilman? Tai jos blogiin tuotetaan tekstiä, joka vilisee kirjoitusvirheitä ja näyttää lähinnä mainokselta, kannattaisiko keskittyä maksettuun mainontaan?

 

Yritys tarvitsee sosiaalisen median strategian. Siinä määritetään mm. seuraavat asiat:

 

-       missä sosiaalisen median kanavissa yrityksen on kannattavaa näkyä,

-       keitä sosiaalisen median avulla halutaan tavoittaa,

-       tavoitellaanko tunnettuutta, suoraa kauppaa vai jotain muuta toimintaa,

-       minkälaista sisältöä tuotetaan,

-       kuka tuottaa sisällön,

-       miten muiden tuottamaa sisältöä hyödynnetään,

-       kuinka usein uutta sisältöä tuotetaan/päivitetään,

-       mitkä ovat hakusanat, jotka tuottavat parhaat tulokset juuri ko. yrityksen kannalta

-       minkälaisia houkuttimia (linkkipyydyksiä) käytetään näkyvyyden parantamiseksi

-       laaditaanko uutiskirje tukemaan some-näkyvyyttä

-       miten yritys hallitsee mainettaan Internetissä.

 

Huomioitavia seikkoja on valtavasti ja asiantunteva some-markkinoija löytää myös vähemmän tunnettuja ratkaisuja yrityksen markkinoinnin avuksi.  Jokainen yritys tarvitsee juuri omanlaisensa strategian sosiaaliseen mediaan.

 

Mamworkin asiantuntijaverkostossa on vankkaa sosiaalisen median osaamista. Yrityksen on mahdollista saada konsultaatioapua, valmis paketti tai päivityspalvelu Mamworkin kautta. Ota yhteyttä: voimme saada yrityksenne someasiat priimakuntoon jo ennen kesälomia!

kuva8-2

Mamworkin asiantuntijat ovat kokeneita somen käyttäjiä

 

 

 

 

 

Kirjoita vastaus

  • (ei julkaista)

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>