Matkalla kohti merkityksellisempää työtä

Vuoden 2012 keväällä olin töissä Nokialla ja odotin perheemme esikoista. Markkinointitehtävät Nokian Euroopan yksikössä olivat mukavia ja haastavia, mutta usein tunsin itseni vain osaksi isoa koneistoa. Äitiyslomalle jäätyäni minulla oli aikaa miettiä itselleni uutta suuntaa, ja päätin tarttua tarjottuun eropakettiin.

Hyppy oravanpyörästä ei ollut ensimmäinen, olin jo maailmanympärimatkalla vuonna 2010 miettinyt samoja asioita. Ajatteluni tueksi luin inspiroivia opuksia työelämän murroksesta ja elämästä ylipäätään. Keväällä 2014 osallistuin Saku Tuomisen yrityksen Dreamdo:n unelmointiprojektiin, jossa kartoitettiin ja mietittiin omia unelmia pienryhmissä. Sain siitä runsaasti uutta energiaa, mutta tunsin edelleen ristiriidan työelämän ja unelmieni välillä.

 

Syksyllä 2014 2-vuotias poikani meni päiväkotiin ja minä aloin hakea töitä. Elokuun viikot olivat rankkoja, tunsin huonoa omaatuntoa siitä, etten löytänyt kipinää ja kiinnostusta tarjolla olleisiin markkinoinnin tehtäviin. Ajatus yhdeksästä viiteen työstä tuntui hankalalta, ja työkuvaukset kuulostivat ontoilta korulauseilta. Olinko kyllästynyt työelämään jo ennen 40-vuotispäiviäni? Huolestuttavaa. Alkusyksy kului tässä suossa rämpiessä, ahdistuksen määrä vaihteli ja tulevaisuus tuntui epävarmalta.

 

Lokakuun lopulla päätin lopettaa aktiivisen työnhakuni ja suunnata energiani toisaalle. Aloin kirjoittaa, perustin blogin, hankin freelancer-verokortin, tutustuin Mamworkiin ja avasin osuuskuntalaskutuskanavan itselleni. Päätin etten ajattele yrittäjyyttä vielä tässä vaiheessa; alan vain tehdä mielekkäitä juttuja ja käyttää aikani fiksummin kuin loputtomia työhakemuksia väsäten. Ja niin asiat lähtivät liikkeelle, huomaamatta ja hiukkasen kerrallaan. Ensimmäinen keikka, ensimmäinen asiakasyritys, ensimmäinen palaveri, ensimmäinen euro. Ensimmäinen onnistumisen ilo. Ja niin löysin jälleen kadottamani ilon ja innostuksen markkinointia kohtaan. Tajusin työni voivan olla hyvin merkityksellistä nähdessäni pienen asiakasyrityksen omistajan tyytyväisyyden ja kiitollisuuden. Mikä ahaa –elämys: voisin auttaa näitä ihmisiä kirkastamaan yrityksensä ytimen ja fokusoimaan tekemistään niin, että heidän pienet yrityksensä kukoistaisivat omilla aloillaan. Voisin siis sittenkin muuttaa maailmaa hitusen paremmaksi omalla tekemiselläni! Voisin siis sittenkin itse päättää työnkuvani sekä viikkotuntimääräni! Miten ihania oivalluksia sainkaan raskaan syksyn päätteeksi.

Ensimmäistä kertaa tammikuu Suomessa ei ole tuntunut mahdottoman pimeältä ja ahdistavalta. Tämän kevään pyhitän näille projekteille, katson mitä tämä uusi ja mielenkiintoinen polku tuo eteeni.

Kirjoittaja on Mamwork Oy:n asiantuntijaverkoston jäsen Hanna Nikander

Kirjoita vastaus

  • (ei julkaista)

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>